In Pairs (1992)

for recorder quartet
duration 10′
written for Brisk recorderquartet
commissioned by the Wagenaar stichting
published by Donemus

Het idee dat ten grondslag ligt aan “In Pairs” komt voort uit de onmogelijkheid om op één blokfluit zowel hoog als laag te spelen. Normaal gesproken gebruikt een blokfluitist daarvoor verschillende instrumenten. De sopraan wordt weggelegd en de basfluit ter hand genomen. Allemaal verloren tijd! Daarom bespelen de fluitisten in “In Pairs” een dubbelblokfluit die bestaat uit 2 (met elastiek) aan elkaar gemonteerde instrumenten van verschillende omvang. Zo kunnen ze razendsnel wisselen tussen hoog en laag. Dit gaat niet probleemloos want het bespelen van de dubbelblokfluit vereist een aangepaste techniek. In Pairs is een extreem virtuoos stuk in meerdere opzichten. Het barst van de immitaties,trillerpassages en ritmische valkuilen.

 Terug